• Belgisch familiebedrijf
  • 150 jaar expertise
  • Vragen? Wij zijn er voor u!
Dumortier
150 jaar ervaring in onderhoudsproducten

Terug naar een proper kantoor

Tips
Corinne Dumortier
Door Corinne Dumortier

1 augustus 2022

Net zoals scholen hun lokalen voorbereiden op de terugkomst van alle leerlingen, is het ook belangrijk om je kantoor onder handen te nemen na een mooie zomerperiode. Maar waar moet je op letten? Wij geven alvast enkele handige tips mee.

1. Voorbereiden van de kantoorruimte

Zorg ervoor dat alle nodige schoonmaakproducten beschikbaar zijn. Denk daarbij ook aan materiaal zoals emmers, borstels en eventueel schoonmaakkarren. Kijk alle voorraden na en bestel de producten bij die je nodig hebt. Daarnaast is het belangrijk om een schoonmaakprocedure uit te werken op basis van de frequentie wanneer iemand het kantoor zal schoonmaken. Hieronder geven we enkele voorbeelden. Deze procedures kunnen ook gecombineerd worden.

2. Dagelijkse schoonmaak procedures

Controleer de ruimte op alle soorten afval of papier. Raap deze voorwerpen op en gooi ze weg. Zuig vuil en afval op dat niet met de hand kan worden verwijderd. Kies voor een stevig en professioneel toestel. Als er vlekken op het tapijt, de vloer, de muren, het meubilair of de plinten zitten, veeg die dan onmiddellijk op. Voor vlekken op tapijt of bekleding gebruik je een vlekkenverwijderaar zoals onze tapijtvlekkenverwijderaar om de vlek te verwijderen.

3. Wekelijkse schoonmaakprocedures

Stof alle oppervlakken af, inclusief bureaus, dossierkasten, kubuswanden en planken. Leeg vuilnisbakken en vervang vuilniszakken. Reinig de vuilnisbak en de omgeving indien nodig. Veeg bureaus, telefoons, rekenmachines en toetsenborden grondig schoon met een desinfecterende spray die op een microvezeldoekje is gespoten of met een desinfecterend doekje, zoals onze kiemdodende desinfecterende doekjes.

Stof verwarmingsroosters, richels, deurstijlen en vensterbanken af op elk gemakkelijk bereikbaar niveau. Dweil alle harde vloeroppervlakken nat volgens en stofzuig alle tapijtvloeren, te beginnen met de matten en lopers.

4. Maandelijkse schoonmaakprocedures

Reinig aan de muur bevestigde apparaten zoals verdelers van papieren handdoekjes en handdrogers met een desinfecterende spray of een doekje. Besteed daarbij speciale aandacht aan alle armaturen en items in het toilet. Veeg alle verticale oppervlakken in het kantoor schoon met een allesreiniger. Poets bureaus, tafels, stoelen en andere houten voorwerpen met een meubelpoetsmiddel om ze een professionele glans te geven.

Stofzuig alle luchtroosters, cirkelventilatoren en achter moeilijk bereikbare plaatsen zoals tafels en bureaus. Reinig alle ramen met een glasreiniger om alle vlekken en vingerafdrukken te verwijderen.

5. Procedures voor halfjaarlijkse schoonmaak

Behandel alle betegelde vloeren om strepen en onvolkomenheden in de afwerking te verwijderen. Dit maakt de vloer ook gedurende lange perioden uiterst duurzaam, zodat er meer tijd tussen twee grote onderhoudsbeurten. Spuit of polijst de vloer onmiddellijk om de afwerking zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen.

Verwijder alle vloerbedekking, lopers, matten en bekleding. Gebruik voor sterk vervuilde gedeelten of gedeelten waar veel verkeer is, één van onze sterk reinigende producten.

Gebruik deze procedures om jouw kantoor tot in de puntjes voor te bereiden. Naast bovenstaande tips hebben we nog heel wat andere schoonmaakproducten en -materialen in huis.

Bekijk het volledige overzicht