• Belgisch familiebedrijf
 • 150 jaar expertise
 • Vragen? Wij zijn er voor u!
Dumortier
150 jaar ervaring in onderhoudsproducten

Waarom een schone bouwwerf belangrijk is

20 november 2023

Bouwplaatsen zijn van nature rommelig, maar het is essentieel om ze gedurende de duur van het project schoon en georganiseerd te houden. Dit is niet alleen belangrijk voor de veiligheid van iedereen die de site betreedt, maar ook voor het imago en de efficiëntie van jouw bedrijf.

Veiligheid eerst

Ongeorganiseerde bouwplaatsen kunnen tal van gevaren opleveren, zoals struikelen over puin of gereedschap. Door een beleid van voortdurende organisatie en netheid te implementeren, minimaliseer je deze potentiële veiligheidsrisico's.

Je reputatie op het spel

Een schone bouwplaats straalt professionaliteit en vakmanschap uit, iets dat klanten en voorbijgangers zeker zullen opmerken. In feite dient de staat van jouw bouwwerf als reclame voor jouw bedrijf. Een ordelijke werkplek kan je kansen om toekomstige projecten binnen te halen aanzienlijk vergroten.

Efficiëntie en productiviteit

Een schone en goed georganiseerde bouwplaats zorgt er ook voor dat werknemers hun gereedschap en materialen gemakkelijker kunnen vinden. Dit verbetert de efficiëntie en productiviteit aanzienlijk, wat op zijn beurt weer de kwaliteit van het werk verhoogt.

Reinigingsgereedschappen en -apparatuur

Voor de schoonmaak van bouwplaatsen zijn specifieke gereedschappen en apparatuur nodig.
Denk aan:

 • Gezichtsmaskers
 • Nitril handschoenen en zware werkhandschoenen
 • Oogbescherming
 • Verschillende soorten reinigingsoplossingen
 • Stofzuigers en borstels
 • Geavanceerde reinigingssystemen zoals no-touch cleaning systems

 

Ontdek onze professionele producten voor de bouwsector

 

10 tips voor het schoonmaken van een bouwwerf

 1. Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen: De bouwsector kent veel verschillende materialen die elk hun eigen schoonmaakmiddel vereisen. Betonreinigers kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om cementvlekken te verwijderen, terwijl roestvrijstaalreinigers geschikt zijn voor metalen onderdelen. Lees altijd de gebruiksaanwijzing en test op een klein oppervlak om schade te voorkomen.
 2. Hoogwaardige bezems en borstels: Kies voor stevige, industriële bezems om zwaarder vuil zoals grind en zand op te vegen. Een fijnstofbezem is nuttig voor binnenruimtes waar stof de luchtkwaliteit kan verminderen.
 3. Industriële stofzuigers: Investeren in een krachtige stofzuiger met HEPA-filter helpt om zowel droog als nat vuil efficiënt op te zuigen, inclusief gevaarlijk fijnstof dat ademhalingsproblemen kan veroorzaken.
 4. Antibacteriële reinigers: Mobiele toiletten en eetruimtes zijn broedplaatsen voor bacteriën. Gebruik antibacteriële reinigers en zorg dat oppervlakken als tafels, deurklinken en kraanhandvatten regelmatig worden schoongemaakt.
 5. Biologisch afbreekbare afvalzakken: Deze zijn ideaal voor het afvoeren van organisch afval. Ze breken sneller af dan traditionele plastic zakken, wat beter is voor het milieu.
 6. Specifieke reinigers voor gereedschap: Vuil en stof kunnen de prestaties en levensduur van je gereedschap beïnvloeden. Gebruik reinigingsmiddelen die speciaal zijn ontwikkeld voor gereedschap om ze in optimale staat te houden.
 7. Hogedrukreinigers: Voor zwaar vervuilde oppervlakken of om snel grote gebieden schoon te maken, doet een hogedrukreiniger wonderen.
 8. Microvezeldoeken gebruiken: Deze doeken kunnen tot zeven keer hun gewicht aan vuil en vocht opnemen. Ze zijn ook wasbaar en herbruikbaar, wat ze economisch en milieuvriendelijk maakt.
 9. Vloerreinigers voor verschillende ondergronden: Of je nu een betonnen vloer hebt die een diepe reiniging nodig heeft of een houten oppervlak dat gevoelig is voor vocht, gebruik de juiste vloerreinigers om het materiaal niet te beschadigen.
 10. Veiligheidsuitrusting bij het schoonmaken: Bij het gebruik van chemische reinigingsmiddelen is het essentieel om persoonlijke beschermingsmiddelen zoals nitril handschoenen, ademhalingsmaskers en veiligheidsbrillen te dragen. Dit beschermt je tegen schadelijke dampen en spatten.

Het schoon en georganiseerd houden van jouw bouwplaats is meer dan een esthetische overweging; het is een noodzaak voor de veiligheid en efficiëntie. Het vergt inzet en dagelijkse aandacht, maar de voordelen zijn het meer dan waard.

Voor de beste schoonmaakoplossingen voor jouw bouwplaats, kies voor onze industriële reinigingsproducten. Neem vandaag nog contact met ons op om te spreken met ons deskundig team.